Infanteriregemente 21 i Sollefteå återetableras

2020-10-12
 
Regeringen och dess samarbetspartier har idag den 12 oktober i ett pressmeddelande meddelat – Att Infanteriregemente 21 i Sollefteå återetableras.
 
”Efter att i åratal bevittnat hur stat och region dragit sig tillbaka från vår kommun är dagens pressmeddelande inget annat än ett overkligt glädjebesked, säger kommunstyrelsens vice ordförande Birgitta Häggkvist sprudlande och fortsätter…..”
”Detta kommer leda till precis den positiva injektion som människorna ute i stugorna så länge längtat efter. All energi som lagts i sjukhuskamp de senaste åren har visat vilken kraft denna lilla kommun besitter när alla drar åt samma håll. Då kan vi uppenbarligen flytta berg – för det gjorde vi med I21!”
 
Ett I21 med minst ett 60 tal fasta arbetstillfällen och hundratals värnpliktiga kommer naturligtvis åter att sätta en viss prägel på kommunen. Betydelsen för kommunens ekonomi och näringsliv kommer vara betydande.
”Vi är idag en kommun med ett helt annat företagsklimat än när gamla I21 försvann, säger Birgitta och avslutar – det ska bli jättespännande att vara med på resan när dagens Sollefteå följer det nya I21 in i framtiden!”

Birgitta Häggkvist, 
Ordförande Västrainitiativet

Kommunstyrelsens vice ordförande

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *